Пропонуємо Вам додати до свого Великоднього столу ірландської нотки і приготувати смачні та ароматні  ірландські пасхальні булочки (Hot Cross Bun ) які традиційно печуть на Пасху.

Інгрідієнти:

Дріжджі свіжі – 15 г;
Цукор – 1 чайна ложка (для дріжджів) + півсклянки в тісто;
Борошно – 0,5 кг (приблизно, додавати за потребою, щоб тісто не було рідким) + трохи для присипки;
Яйце – 1 шт;
Тепла вода – 215 мл ;
Сіль – 1 чайна ложка;
Спеції: мелена кориця, гвоздика, можна покласти м’яту, червоний гострий або чорний або запашний перець, ванільний цукор, імбир – всього по 1 чайній ложці;
Вершкове масло – 80-100 г + ще трохи для змащування;
Лимонна цедра від 1 лимона;
Сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, цукати, ягоди чорної смородини – свіжі або сушені) – стакан. Можна додати горіхи;
Для хреста (hot cross) – прикраса пасок
Борошно – 2 столових ложки + 2 столових ложки води;
олія для змащування або сироп.

1)Розвести дріжджі в теплій воді з цукром.
2) З’єднати борошно з сіллю, дріжджами, яйцем і розм’якшеним маслом. Вимісити. Укутати. Залишити в теплому місці, приблизно, на 1 годину (до підняття). Дати підійти вдруге
3)Обм’яти тісто і додати туди сухофрукти, цедру, спеції. Добре перемішати – вимісити (до однорідності). Прибрати в тепле місце і почекати, поки тісто підійде ще раз.
4)Зліпити булочки і дати їм підрости ще
5)Готове тісто розділити на 12 частин – скачати в кульки. Потім – трохи сплюснути (щоб вийшла форма маленької паски). Булочки відразу можна помістити на деко, застелене папером для випічки.
6)Прикрити булочки рушником і дати тісту відпочити хвилин 5-10. Потім надрізати великодні булочки зверху хрест-навхрест, щоб розріз явно поділяв верх випічки на четвертинки.
7)Знову укрити булочки і залишити з доходити в теплі ще хвилин 40. Вони підростуть.
8)Розігріти духовку до 240C. Для хреста змішати борошно з водою до отримання однорідної пасти. Кремоподібне тісто для хреста перекласти в кондитерський мішок і намалювати хрест на кожній булочці.

9)Помістити булочки в духовку і випікати протягом 8-12 хвилин (або поки не підростуть і отримають  золотисто-коричневий колір.
10)Готові гарячі булочки змастити сиропом (Карамельний сироп: розвести 2-3 столових ложки цукру з водою на сковороді, помішуючи, довести до розчинення. Сироп повинен бути текучим, але не рідким. Якщо застигає в карамель – долийте водички і ще раз підігрійте. Можна взяти готовий сироп від варення або солодкого компоту)

 Дати трохи охолонути.
Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *